Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Εργαστηριακή προσέγγιση της Χημείας Α΄ Λυκείου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου για την Εργαστηριακή προσέγγιση της Χημείας Α΄ Λυκείου, που οργάνωσε το ΕΚΦΕ Ημαθίας για τους Καθηγητές ΠΕ04, οι οποίοι προσεγγίζουν το αντικείμενο της Χημείας με τους μαθητές τους στην Α΄ τάξη των Λυκείων του νομού.

Οι εργασίες του Σεμιναρίου πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο Τρίτη 15, Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011, αντίστοιχα για τους Καθηγητές των Λυκείων των περιοχών Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας, στους χώρους του ΕΚΦΕ Ημαθίας.

Μετά τις εισαγωγικές εισηγήσεις των συνεργατών Χημικών του ΕΚΦΕ Ημαθίας κ.κ. Θεοδοσίας Δημητριάδου και Κατερίνας Ραφτοπούλου, οι Καθηγητές εργάστηκαν με την εφαρμογή Φύλλων Εργασίας, που διαμόρφωσαν οι δυο εισηγήτριες, στα πειράματα που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν από τους μαθητές στις Σχολικές Μονάδες. Τα αντικείμενα αυτά αποτελούν υποχρεωτικά πειράματα για τη Χημεία της Α΄ τάξης του Λυκείου.

Το Σεμινάριο ολοκληρώθηκε με συζήτηση-αξιολόγηση.

Την επόμενη εβδομάδα το ΕΚΦΕ Ημαθίας οργανώνει σεμινάριο για τη προσέγγιση της Βιολογίας στην Α΄ Γυμνασίου και στη Β΄ Λυκείου, με σειρά πειραμάτων που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τους καθηγητές που διδάσκουν το μάθημα και για τους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: