Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Οι συνάδελφοι από την περιοχή Αλεξάνδρειας συμμετέχουν στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο του ΕΚΦΕ με θέμα: Εργαστήρια Βιολογίας Γ΄ Γυμνασίου, Γ΄ Λυκείου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου για τους Καθηγητές ΠΕ04, με θέμα "Ο ρόλος της Εργαστηριακής Προσέγγισης της Βιολογίας στη Γ΄ Γυμνασίου και στη Γ΄ Λυκείου". Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΚΦΕ Ημαθίας σήμερα Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011 και συμμετείχαν οι Καθηγητές που διδάσκουν Βιολογία στις τάξεις που προαναφέρθηκαν στις σχολικές μονάδες της περιοχής του 1ου Γραφείου ΔΕ Ημαθίας, δηλαδή της περιοχής Αλεξάνδρειας.


Μετά την εισαγωγική εισήγηση του Υπευθύνου του ΕΚΦΕ Ημαθίας, Κωνσταντίνου Α. Ζώκου, ακολούθησε η βασική εισήγηση της συνεργάτιδας του ΕΚΦΕ Ημαθίας κ. Καλλιόπης Μάντζιου, Βιολόγου, με θέμα: "Η Αναγκαιότητα και ο Ρόλος της Εργαστηριακής Προσέγγισης της Βιολογίας στο Σχολείο". Η εισήγηση θα ανέβει στο blog τις προσεχείς ημέρες.

Μετά τις εισηγήσεις οι Καθηγητές χωρίστηκαν σε Ομάδες Εργασίας και πραγματοποίησαν σειρά προγραμματισμένων πειραμάτων για την απομόνωση νουκλεϊκών οξέων και την καλλιέργεια μικροοργανισμών.

Η διεξαγωγή των πειραμάτων έγινε με τη χρήση ειδικά διαμορφωμένων Φύλλων Εργασίας, τα οποία οδηγούν τον διαχειριστή τους να προχωράει βήμα-βήμα στη γνώση των περιοχών της Βιολογίας, η οποία επιχειρείται να κατακτηθεί με τη χρήση τους.

Μετά το τέλος των πειραμάτων στους Καθηγητές που συμμετείχαν δόθηκαν άλλα δυο Φύλλα Εργασίας που αφορούσαν σε πειράματα για την Κυτταρογενετική Ανάλυση του Καρυότυπου και την Επέμβαση της Τύχης στη Δημιουργία Γαμετών. Τα Φύλλα Εργασίας θα βοηθήσουν του Καθηγητές στην Εργασία τους στο Εργαστήριο της Σχολικής Μονάδας που λειτουργούν, ώστε να γίνει πιο αποδοτική η προασφορά τους στο Μαθητή και στο κοινωνικό σύνολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: