Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Παρουσία του Υπευθύνου του ΕΚΦΕ Ημαθίας σε Συνέδριο της ΕΕΦ

Σε Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών που έγινε το τριήμερο 28-30 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Negreponte της Ερέτριας, ο υπέυθυνος του ΕΚΦΕ Ημαθίας, Κωνσταντίνος Α. Ζώκος, παρουσίασε την Εργασία του με θέμα: "PhyLIA, μια σύγχρονη μέδοδος προσέγγισης της Φυσικής που εφαρμόστηκε στα θερινά σχολεία της ΕΕΦ".

Η Εργασία αφορά σε μια σύγχρονη μέθοδο που επινοήθηκε και οικοδομήθηκε στη διάρκεια χρόνων για την προσέγγιση της Φυσικής, στο Εργαστήριο Φυσικής, με τέτοιο τρόπο ώστε να στοχεύει στην ολοκλήρωση των ικανοτήτων και στο χτίσιμο των γνωστικών δομών των μαθητών στο Ελληνικό Σχολείο. Σε αντίθεση με τη μέχρι σήμερα ισχύουσα κατάσταση, που έχει επιβληθεί από πολιτικούς και πανεπιστήμια, η οποία προκρίνει την ολοκλήρωση της "ύλης" από τους καθηγητές με τη χρήση των μαθητών ως παθητικά υποκείμενα μάθησης.

Η εισήγηση στην οποία παρουσιάστηκαν οι καινοτόμες λογικές που προωθεί, έγινε αφορμή για συζητήσεις κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, αλλά και μετά κατά τη διάρκεια του φαγητού, στις οποίες εκφράστηκε το ενδιαφέρον πολλών μάχημων καθηγητών οι οποίοι αγωνιούν για την προβληματική κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο Ελληνικό Σχολείο.

Η μέθοδος θα παρουσιαστεί στα κύρια σημεία της στο blog καθώς εφαρμόζεται πλέον και στα επιμορφωτικά σεμινάρια του ΕΚΦΕ Ημαθίας και καθώς επίσης πιχειρείατι να διευρυνθεί και στις περιοχές της Χημεία και της Βιολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: