Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Εργαστηριακή προσέγγιση της Χημείας Γ΄ Γυμνασίου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου για την Εργαστηριακή προσέγγιση της Χημείας Γ΄ Γυμνασίου, που οργάνωσε το ΕΚΦΕ Ημαθίας για τους Καθηγητές ΠΕ04, οι οποίοι προσεγγίζουν το αντικείμενο της Χημείας με τους μαθητές τους στη Γ΄ τάξη των Γυμνασίων του νομού.

Οι εργασίες του Σεμιναρίου πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο Τρίτη 25, Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 Ιανουαρίου για τους Καθηγητές των Γυμνασίων των περιοχών Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας αντίστοιχα, στους χώρους του ΕΚΦΕ Ημαθίας.

Το Σεμινάριο οργανώθηκε σε δυο μέρη:

Στο πρώτο μέρος η Συνεργάτης του ΕΚΦΕ Ημαθίας, κ. Κατερίνα Ραφτοπούλου, Χημικός, εισηγήθηκε το θέμα «Η Ασφάλεια των Μαθητών και των Καθηγητών στο Εργαστήριο Χημείας».

Στο δεύτερο μέρος οι Καθηγητές χωρισμένοι σε Ομάδες Εργασίας, εργάστηκαν με την εφαρμογή Φύλλων Εργασίας, στα πειράματα που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν από τους μαθητές στις Σχολικές Μονάδες. Τα αντικείμενα αυτά αποτελούν υποχρεωτικά πειράματα για τη Χημεία της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου.

Το Σεμινάριο ολοκληρώθηκε με συζήτηση-αξιολόγηση.

Δυστυχώς ορισμένοι Καθηγητές από Σχολικές Μονάδες των περιοχών Αλεξάνδρειας και Νάουσας δεν προσήλθαν με αποτέλεσμα να μην συμβαδίζουν με τους Καθηγητές που συμμετείχαν, ως προς τη γνώση που τα Σεμινάρια τους παρέχουν, στοιχείο που πιθανώς να μην έχει θετικές επιπτώσεις στους μαθητές των σχολείων τους.

Την επόμενη εβδομάδα το ΕΚΦΕ Ημαθίας οργανώνει σεμινάριο για τη προσέγγιση της Βιολογίας στη Γ΄ τάξη του Γυμνασίου και στη Γ΄ Λυκείου, με εισαγωγική εισήγηση «Η αναγκαιότητα του Εργαστηρίου Βιολογίας και ο εξοπλισμός του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: