Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Το Πρώτο Βήμα

Ξεκινήσαμε σήμερα (επιτέλους!).
Αφού το συζητήσαμε αρκετά, τελικά το αποφασίσαμε.
Ο Γιάννης, ο Κώστας, ο Δημήτρης και η Σούλα βρισκόμαστε (αυτή τη σχολική χρονιά - επιρρηματικός προσδιορισμός του χρόνου) εδώ (επιρρηματικός προσδιορισμός του τόπου), στο ΕΚΦΕ ΗΜΑΘΙΑΣ, προσπαθώντας να διαμορφώσουμε κατάλληλες συνθήκες ροής της πληροφορίας, προς όσους ενδιαφέρονται για τα "προϊόντα" της εργασίας μας. (Η Σούλα γκρινιάζει για τις λέξεις "ροή" και "προϊόντα", ωστόσο η "ροή" μας συνδέει καταρχήν με την Φυσική και τα "προϊόντα" με τη Χημεία και ο συνδυασμός τους με τη Βιολογία;) Επειδή είναι πιθανό να υπάρξουν γκρίνιες σημειώνω πως η σειρά των ονομάτων είναι κατιούσα σε σχέση με την ηλικία.
Ποιοι είναι αυτοί που (θα πρέπει να) ενδιαφέρονται;
Πριν από όλους οι Εκπαιδευτικοί που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες (Φυσική, Χημεία, Βιολογία) σε Γυμνάσια και Λύκεια του νομού Ημαθίας. Οι μαθητές είναι η δεύτερη ομάδα που πρέπει να ενδιαφέρεται, αφού είναι οι αποδέκτες της δραστηριότητας των δασκάλων τους. Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών είναι η τρίτη ομάδα στους οποίους απευθύνεται το "προϊόν" της εργασίας μας στο ΕΚΦΕ ΗΜΑΘΙΑΣ. Είναι αυτοί που θα πρέπει να βρίσκονται δίπλα στους μαθητές, διαμορφώνοντας το περιβάλλον στο οποίο θα πρέπει να λειτουργήσουν, αλλά και δίπλα στους εκπαιδευτικούς, ενισχύοντας τους διαύλους επικοινωνίας των δασκάλων με τους μαθητές.

Ενδιαφερόμενοι για τα "προϊόντα" του ΕΚΦΕ ΗΜΑΘΙΑΣ (πρέπει να) είναι και άλλοι, άτομα και φορείς, αλλά γι' αυτούς θα μιλήσουμε σε επόμενη ανάρτησή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: